TurkDesk Açık Kaynak Yazılım Paylaşma Ve Yardımlaşma Platformu..
Sayfa: 1
Zannederim, buraya q2a hakkında yazabilirim. Biraz deneyimlerimi paylaşayım öncelikle. Belki kullanmak isteyen araştırmak isteyen olur.
q2a php soru cevap üzerine dayalı bir sistem olup, üyelik sistemi dahil olmak üzere bir çok eklentisi ile özlü ve güzel bir tasarım. Aynı zamanda ücretli ve ücretsiz eklentileri ve tema seçenekleri bulunuyor.
Babamın sağlık konusunda yapmış olduğu web sayfası için q2a sistemini tercih ettim. Ondan önce kendisi text tabanlı bir ziyaretçi defteri kullanıyordu. Toplam soru sayısı yaklaşık 100.000. (ben sadece 64.000 ekledim) Babamın sayfası kendi dalında çok tutan bir site olduğu için, hazır ve basit bir php scripte ihtiyacım vardı. Bu yüzden q2a tam bir biçilmiş kaftan. Eğer kullanmak isteyenler olursa, kesinlikle tavsiye ederim. (Sağlam bir seo ile page insights değerlerim 90 üzerine çıktı. Günlük sitemap üzerinden eklenen sayfa sayımda 150 civarı. Tabi bunun için seo'yu da bilmek gerekiyor ve ziyaretçi sayınızın da yüksek olması gerekiyor. Ben bu konuda biraz şanslıyım.)
- Eklentiler paralı olduğu için, (ki malum dolar bayağı pahalı şu sıralar) tüm text databaseleri mysql navi yardımı ile direkt database üzerine işledim. Sorular ve Cevaplar aynı tabloda olduğu için, hepsini Sorular kısmına ekledim. Ancak cevaplar kısmı da eklenebilir tabi ki. Sonradan aklıma geldi. Belki ileride yaparım. Şimdi daha farklı sorunlarım var. Hatta kendime uygun "son 5 soru ve cevap" diye bir php de yazıp siteye koydum.
- Eğer yüksek link sayısına sahipseniz, sitemap.xml ileri ki aşamada hata verebiliyor. Hesaplamadan kaynaklı hatalar tabi bunlar. (yaklaşık 70.000 link hesaplayınca tabi). Bunun için, kendi sitemap eklentisinden koparıp, sitemap bölme işlemi uyguladım. Tabi q2a sistemi içerisinde değil. Bunuda dışarıdan php ile yaptım. Ancak daha sonra q2a nın bunun için bir eklentisi olduğunu gördüm. (Bu da geç farkettiklerimden..)
- Türkçe çevirisi için Erkan arkadaşımıza teşekkür ederim ayrıca. Güzel bir çeviri olmuş.
- Kendinize göre q2a teması üzerinde oynama yapabiliyorsunuz. Aslında çok gerek kalmıyor. Çünkü zaten, q2a sisteminde admin panelinde neredeyse her yere html ile kod ekleyebilme imkanı verilmiş durumda.
q2a sistemini kullanan çok iyi türk siteleri de gördüm. Ancak sadece kurmakla kalmışlar azcık kurcalayıp, yeni şeyler ortaya koymamışlar. Forum kurallarını tam bilmediğim için ve reklam olmaması amacıyla bu site isimlerini yazmadım.
Ek olarak yardımcı olunmasını istediğiniz şeyleri bu foruma yazabilirsiniz. (Direkt kod paylaşımı yapamam maalesef) Elimden geldiğimce yardımcı olurum. Gördüğüm kadarıyla buralar bakir..
Son düzenleyen ArresT (2017-01-29 07:01:25)
Öncelikle son cümleye katılmamak elde değil
Bir süredir herhangi bir paylaşım olmadı/olamadı istatistiklerde, sadece çeviriler için yoğun bir akım olduğunu göstermekte
Siteleri rahatça paylaşabilirsin bu konuda katı bir tutumda değilim.
Son 5 soru cevap şeklinde bir eklenti yazmışsın anladığım kadarıyla, github da buna benzer bir çok eklenti mevcut paylaşılmamış bir çoğuda sadece kodlanmış kişisel çalışma olarak kalmış. Burası gibi
Öncelikle son cümleye katılmamak elde değil
Bir süredir herhangi bir paylaşım olmadı/olamadı istatistiklerde, sadece çeviriler için yoğun bir akım olduğunu göstermekte
Siteleri rahatça paylaşabilirsin bu konuda katı bir tutumda değilim.
Son 5 soru cevap şeklinde bir eklenti yazmışsın anladığım kadarıyla, github da buna benzer bir çok eklenti mevcut paylaşılmamış bir çoğuda sadece kodlanmış kişisel çalışma olarak kalmış. Burası gibi
Teşekkür ederim öncelikle cevap için.
Github üzerinde yapılan neredeyse tüm eklentileri denedim. Ancak external php olarak bir eklenti yapılmamış. External php'den kastım. Mesela "wordpress anasayfasında php gömerek son 5 mesajı görmek istiyorum" deseniz, buna bir çözüm bulunamamış. Yaptığım şey tam olarak bu..
örneği; http://www.dralihatay.com sitesinde anasayfanın ortalarında bulunan iframe ile mevcut görmek isterseniz. (site paylaşmak madem sıkıntı değil )
Hasta Soru-Cevap Odası örneği de şurada bulunuyor. http://www.dralihatay.com/hasta genel olarak baktığımızda; site zaten tek kişinin cevap vereceği, herkesin kendi isteği ile soru sorabileceği bir tarzda oluşturuldu. Orada eski text veritabanlı soruların da (klasik bir php ziyaretçi defteriydi. Artık değiştirme zamanı gelmişti) veritabanına direkt olarak aktarıldığını görebilirsiniz.
eski mesajların entegre edilmesine de örnek bir sayfa göstereyim. (isteseydim sorular ayrı cevaplar ayrı entegre edilebilirdi. Ancak bunu farkedene kadar, çoktan hepsini yüklemiştim)
http://www.dralihatay.com/hasta/15117/aids-suphesi
Selam ile.
Sayfa: 1